Nova sezona glasbenega abonmaja v Kropi

Novice

Kroparski glasbeni abonma v novi sezoni prinaša šest koncertnih večerov. Program odpira koncert violinistke Petre Kovačič, redne članice Dunajske državne opere in ansambla Dunajskih filharmonikov. Abonmajsko sezono bo sklenil koncert Eve Černe Avbelj, Klemena Torkarja in Slovenskega godalnega seksteta.

Že četrto sezono tukajšnjega glasbenega abonmaja bo v nedeljo 21. januarja odprla zasedba mladih slovenskih glasbenikov. Na koncertu bo nastopila violinistka Petra Kovačič, ki je redna članica Dunajske državne opere in ansambla Dunajski filharmonikov, enega izmed najboljših svetovnih orkestrov. V zasedbi klavirskega kvarteta se ji bodo na odru pridružili še pianistka Aleksandra Pavlovič, violist Nejc Mikolič in violončelist Sebastian Bertoncelj. Redno koncertirajo na mednarodnih in domačih koncertnih odrih. Mlade umetnike pa poleg glasbe povezujejo tudi prijateljske vezi, kar še dodatno spodbuja pristnejše medsebojno muziciranje.

Na koncertih, ki sledijo še od maja do novembra, se bodo predstavili znani glasbeni umetniki. Nastopil bo tenorist Aco Biščević, ponovno v goste prihaja zasedba Minui. Nastopili bodo člani Godalnega kvarteta Tartini. V oktobru bomo lahko prisluhnili Lani Trotovšek, Miladinu Bataloviću, Nejcu Mikoliču in Nikolaju Sajku. Godalcem se bo pridružila še Samanta Škorja na klarinetu. Zaključni koncert bodo ustvarili sopranistka Eva Černe Avbelj, tenorist Klemen Torkar in Slovenski godalni sekstet.

Več o programu.

Več novic: