Gledališče

Gledališko ustvarjanje v Kropi seže kar daleč v preteklost. Velika puntarija, Miklova Zala, Veronika Deseniška, Hlapci, Othello so le nekatere predstave, ki so jih domači igralci pripravili v zgodovini kroparskega gledališča. Gledališko ponudbo so ustvarjale tudi mnoge gostujoče skupine. Kroparsko navdušenje nad gledališkim ustvarjanje je za svojo profesionalno pot izbral tudi domačin, igralec Tone Šolar.

V sedanjem času podobo oblikujejo domače, ljubiteljske gledališke skupine. Vsako leto predstavijo nove predstave domačih in tujih avtorjev. Gledališko ponudbo pa dopolnjuje Festival gledališča, ki v Kropi vsako leto ponudi raznovrstne predstave profesionalne in ljubiteljske produkcije.

Obiščite Festival gledališča!

Repertoar 2022/23

Pretekle predstave

Otroško gledališče

Predstave, ki so namenjene otrokom, pripravljajo domače otroške gledališke skupine v sodelovanju z drugimi društvenimi sekcijami. Poleg domačih predstav, v okviru Festivala gledališča, vsako leto otrokom ponudimo tudi eno ali dve predstavi profesionalne produkcije.

Pretekle predstave:

Aktualne zasedbe

V društvu trenutno deluje ena odrasla gledališka skupina, Dramska skupina Čofta, ki jo vodi Anže Habjan. V otroškem gledališču pa delujejo štiri skupine, ki jih vodijo Urška Kavar, Špelca Petra Krasnič, Jana Rupnik, Suzana Adžić in Andraž Pavlič.