Razstavljeno delo na regijski razstavi

Novice

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti je letos organiziral že 9. regijsko likovno razstavo, tokrat z naslovom POLNOST PRAZNINE. Tema raziskuje idejo likovnega prostora kot enega od osnovnih elementov likovne umetnosti. Izmed štiriinpetdesetih oddanih del z območja Gorenjske koordinacije JSKD, ki so ustrezala pogojem razpisa, je selektorica Anamarija Stibilj Šajn izbrala triindvajset tistih, ki so razstavljena v domžalski Galeriji. Za regijsko razstavo je bilo izbrano tudi delo našega člana likovne sekcije Anžeta Habjana.

Selektorica Anamarija Stibilj Šajn je ob izboru del zapisala: »Izbrana dela so v prvi vrsti ustrezala razpisani temi, hkrati pa so prepričala z likovno kvaliteto in idejno izvirnostjo oziroma zanimivostjo. Čeprav jih uokvirjajo določene zahteve, so likovne stvaritve izjemno raznolike in to tako po motivih kot po interpretativnih načinih – pripadajo različnim likovnim medijem in izvedbam. Največ je slikarskih del, bolj ali manj medijsko čistih, zvestih olju, akrilu in akvarelu, nekaj je tudi del mešane tehnike (podpora kolaža) in ena risba, ustvarjena z markerjem. Prisotna je grafika in fotografija. Dve deli pripada trodimenzionalnim artefaktom, prvo je skulptura iz lesa, drugo pa so male, intimne forme, ustvarjene iz bele gline in povezane v prostorsko postavitev.«

Razstava bo odprta vse do 6. oktobra in sicer v času odprtja Galerije Domžale; od torka do petka med 10.00 in 12.00, ter 17.00 in 19.00; ter ob sobotah med 10.00 in 12.00.

Foto: arhiv društva, arhiv Modre novice

Več novic: